PPL praktisk skoling

Midtjysk Flyveskole

PPL praktisk skoling

Praktisk skoling til PPL(A) og LAPL skal udføres af en såkaldt Approved Training Organisation (forkortes ATO), det vil sige en flyveteori-skole, som Trafik-Bygge og Boligstyrelsen har udstedt autorisation til at udføre flyveteori, radiokommunikation og praktisk skoleflyvning. Midtjysk Flyveskole har en sådan autorisation.

Klik her for at se flyveskolens autorisation samt hvilke kurser, autorisationen gælder. med ret til at udføre praktisk skoling til LAPL- og PPL(A)-certifikat.

Den praktiske skoling til PPL(A) / LAPL foregår hele året, når vejret tillader det, og i Midtjysk Flyveskole skoler vi også gerne aften, weekend og i ferier – kort sagt, når det passer dig.

Herunder kan du se hvad den praktiske PPL(A) skoling går ud på:
Du skal have minimum 45 timers flyvning, heraf mindst 25 time med instruktør og mindst 10 timers soloflyvning.

En flyvelektion er ca. 1 times flyvning, hvor det er dig, der flyver maskinen. Flyveinstruktøren hjælper dig og giver dig opgaver. Forud for hver flyvelektion er der breifing til dagens lektion, og efter hver lektion er der debriefing. Herefter føres flyvetimerne ind i din logbog. Du skal regne med et tidsforbrug på ca. 2-3 timer til hver flyvelektion (hos Midtjysk Flyveskole betaler du kun for den flyvetid, der føres i din logbog – typisk ca. 1/3 af den tid, lektionen tager). Til nogle lektioner skal du desuden påberegne at skulle lave hjemmearbejde.

Når du har fløjet 10-20 timer med en flyveinstruktør, får du lov at flyve din første soloflyvning. Her flyver du alene, men du har hele tiden kontakt til flyveinstruktøren på landjorden.

Herefter flyver du dels solotimer dels timer med instruktør. Når du har mindst 45 timers flyvning i din logbog, eller når flyveinstruktøren mener, du er klar, går du op til en praktisk prøve for Trafikstyrelsen. Består du den, kan du kalde dig PPL(A)-pilot.
Læs mere om PPL-certifikat her.

Praktisk skoling til LAPL-certifikat er stort set som til PPL(A)-certifikat – dog er kravet her kun 35 timers flyvning. Læs mere om LAPL-certifikatet her.

Du kan altid tage den praktiske skoling til PPL(A) og LAPL i Midtjysk Flyveskole i dit eget fly, hvis flyet er godkendt til PPL-skoling.

Har du ikke eget fly, kan du leje et fly. Et lejet fly skal selvfølgelig også være godkendt til PPL-skoling. Midtjysk Flyveskole samarbejder med Midtjysk Flyveklub, som har fire fly – en Cessna 150, to Cessna 172 og en Piper 28 – der bl.a. udlejes til medlemmernes skoleflyvning til en meget fordelagtig pris (læs mere om Midtjysk Flyveklub her). Se gældende priser på praktisk skoleflyvning ved flyleje gennem Midtjysk Flyveklub her.

Har du taget teorien på en anden flyveskole eller selv læst den op, men mangler den praktiske skoling for at kunne erhverve dit certifikat, eller er du kørt fast midt i et forløb, er du meget velkommen til at skole praktisk flyvning i Midtjysk Flyveskole
Ring når som helst til Henning på 2818 6746 og hør nærmere om dine muligheder.

Vil du vide mere?

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere om vores arbejdsområder, er du velkommen til at henvende dig. Vi ser frem til at høre fra dig, så vi sammen kan drøfte dine muligheder.